Idee Communicatie

Column

Column: Yes…eindelijk is het zover


Column: Yes…eindelijk is het zover

‘En, je kunt vandaag mooi helpen met het plastic opvouwen’ zegt Luc. ‘Ik dacht het ff niet!’, zeg ik ‘Ik ga de tuin in. Het is een grote bende, een oerwoud. Morgen komen de jongens en dat is een mooi klusje voor hen.’ Omdat we de kuilen met kuilenplastic hebben dichtgemaakt, betekent dit dat er iedere keer ook weer streepjes of grote lappen kuilenplastic afgehaald wordt. Dit wordt keurig aan de kant gelegd om te drogen en om later op te vouwen. Maar vanwege de regen de laatste weken ligt er zo her-en-er nog wel wat kuilenplastic. Overigens is het gebruikte kuilenplastic nog nat en vol met zandresten. Zodat het nog wel even een dagje kan drogen om het zand er goed van af te bezemen. Droog en veegschoon opvouwen werkt toch wel het prettigst.

In de tuin is het verschrikkelijk nat. Het lijkt net wadlopen. Als ik een voet in het kleiige tuinzand zet dan blijft hij bijna vast zitten. Zo nat is het. Finn is dolgelukkig. Hij heeft de tijd van zijn leven. Hij rent aan alle kanten rondom de tuin. De hele dag buiten!

De jongens halen op zaterdag de schudder en de maaier tevoorschijn, om te constateren dat de maaier gerepareerd moet worden. ‘De olie spoot eruit’, vertelde Tom. Dus er zit niks anders op dat de loonwerker zelf strak langs de bedrading moet rijden omdat wij het randje niet kunnen maaien dit jaar. Ook schudden zien we niet zitten vanwege de hoeveelheid gras. Gelukkig vinden we daar ook iemand voor. Lukkens heeft wel een schudder van 15 meter breed! Dat betekent dat we er met onze schudder van 7 meter breed er wel wat langer over doen.

De laatste dag van mei is het zover. Teun van de W&B heeft een maaier voor, links en rechts van de trekker. In totaal 9 meter breed. Vanochtend werd ik getrakteerd op de hemelse geur van los gemaaid gras. De geurintensie is enorm. Onbeschrijfelijk.

De stemming in huize Westerhof is dan ook vreugdevol. De weerberichten zijn geweldig. Het meeste wordt geharkt door W&B [9 meter]. Onze eigen harker wordt onder het stof vandaan gehaald. Want het was traditie dat de randjes door Opa Frans bij elkaar geharkt worden. [4 meter]. Wie deze taak dit keer overneemt is nog onduidelijk. Misschien kruipt Luc zelf wel op de trekker!

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_2221
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje