Idee Communicatie

Column

Column: Zorgen


Column: Zorgen

En dan die korte rokjes van het merk ‘Zara’. ‘Er zit wel een broekje onder hoor!’ zeggen ze dan. ‘Ja, ja, vroeger was alles beter’. ‘Echt niet!’, zeg ik weer. We hadden geen keet maar wel discotheken zoals Tijs en de Kul. We dansten eindeloos op de muziek uit de jaren ’90, in de jaren ’90. Michael Jackson, Wham, Madonna, U2, UB40 en ga zo maar door. Tegenwoordig heeft iedereen een tweede gaatje in het oor en tattoos. Ken je het liedje nog? ♬‘Je wordt ouder mama, geef het maar toe. Je wilt er alles aan doen, maar je weet niet hoe. Je wordt ouder mama.’♬

Wanneer ik dan een ambulance voorbij hoor komen in de verte, dan gaan de gedachten ook met me op de loop. Onder een auto gekomen omdat ze op straat zijn gaan liggen, in de sloot gevallen, veel te veel gedronken, hartstilstand etc. Malen, piekeren, je zorgen maken, peinzen, kwijnen, tobben. ‘Nu snap ik wat de ouders vroeger bedoelden’, denk ik regelmatig.

‘Loslaten’, heet dat, zegt mijn dochter. ‘Regels volgen’, antwoord ik. ‘Jullie mogen bijna alles dus hou je aan de weinige regels die er zijn’.

‘Vrögger, gingen we iedere vrijdagavond met de fiets naar discotheek Tijs. Een puddingbroodje van Bakker Brunninkhuis uit Lattrop te bestellen door het raampje aan de zijkant. De bakker was namelijk alweer aan het werk. En op zaterdag de gehele dag aan het werk. Vervolgens zaterdagavond de Kul. Met de fiets. Op zondagochtend stond een wedstrijd handbal op het programma en op zondagmiddag werd er huiswerk gemaakt. Op tijd naar bed omdat maandagochtend de schoolweek weer begon.

Leraar Engels dhr. Klieverik startte altijd de les om te luisteren naar de roddels en belevenissen. Zodat, na een kwartiertje of zo, de les gewoon van start kon gaan. Op de dinsdag naar school ging het nog over het afgelopen weekend. De woensdag en donderdag stond in het teken van ‘Wat moet ik aan dit weekend?’ En dit was vaak gewoon een spijkerbroek met een T-shirt. Het haar flink getoupeerd en een klein beetje make-up.

Indrinken? Nee, dat deden we niet.
Zomerfestivals? Nee, heel soms naar een concert maart toen was ik twintiger, Bryan Adams en Gloria Estefan.

En op de zondag, in de vakantie, naar Bruins. Met een grote groep werd er een bus geregeld om gezamenlijk vanaf Beuningen naar Bruins te gaan. 1x hebben we de bus terug gemist maar toen konden we meerijden met de barman. Die ons keurig thuis afzette. Uiteindelijk komt alles goed, ook met onze dochters.

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_27-21
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje