Idee Communicatie

Column

Column: Dierenliefhebbers


Column: Dierenliefhebbers

Iedere dinsdag en vrijdag zwemt Mayke in het buitenzwembad in Ootmarsum. Soms ga ik mee om een rondje in de buurt te wandelen of hard te lopen. Dit keer kwam Mayke met een big smile uit het zwembad gelopen na afloop. Er was een moeder eend met 4 kleintjes aan het zwemmen in het zwembad Kuiperberg. Moedereend ging er vandoor. En de 4 kleintjes konden of durfden niet uit het zwembad.
‘Met ons drieën gingen we in het water’, vertelt Mayke. ‘Milan en een andere zwemmer haalden er 2 kleintjes uit want de rand was te hoog voor de kleintjes om uit te klimmen. En de andere 2 waren mijn uitdaging, want ze zwommen ook nog in de goot, dus was het oppassen dat ze niet in de afvoer kwamen. ‘
Uiteindelijk heeft Mayke ze kunnen pakken en op de kant gezet. Toen is ze zelf uit het zwembad geklommen. ‘En daar heb ik dus deze schaafwonden en blauwe plekken van.’, vertelt Mayke stralend. ‘Weet je wel hoe moeilijk dat is om uit het water te klimmen. Daarna liepen de kleintjes weer richting het zwembad en heb ik ze keurig bij ‘mamski’ afgeleverd.’ Eind goed, al goed.

En, last but not least, hadden we een koe die al dagenlang niet goed te pas was en al flink afgevallen was. Wat ze nu exact had wisten we niet. Totdat Luc tot de ontdekking kwam dat de kaak gebroken was. ‘Hoe kan dat toch?’, vroeg menigeen zich af. Maar ook wij hebben geen idee. Waarschijnlijk gevallen. Echt supersneu. De dierenarts erbij gehaald en die zag er toch nog wel fiducie in. Met twee andere experts hebben ze met twee grote schroeven de kaak weer vastgezet. Natuurlijk met verdoving. Ik ben daar niet bij geweest. Anders hadden ze zich ook nog druk moeten maken om mij als patiënt en dat kun je er niet bij hebben.

Het gaat nu waarachtig best goed met de koe en we hopen het beste ervan. Ik snap nog steeds niet de denkwijze, dat wij, boeren niet voldoende doen aan het welzijn van dieren. En dat zeggen de mensen dan op driehoog met een hond. Dierenliefhebberij wordt met de paplepel ingegoten is me weer eens duidelijk geworden deze week.

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_1721
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje