Idee Communicatie

Column

Column: Dreigende tekorten


Column: Dreigende tekorten

En dat levert leuke jeugdherinneringen. Bij Witkes Hanna (nr. 7) kon je, toen ik (lang geleden) klein was heel veel pepernoten kopen voor weinig geld. Onze dames zijn er ook flink druk mee. Meer met het inplakken dan het daadwerkelijk bekijken van de afbeeldingen. Soms liggen ze in de stuip om de 'ouderwetse foto's'. 'Moet je eens zien, bah', vertelt Pleun wanneer ze plaatje 177, de huisslachting ziet.

En wat dacht je van de plaatjes oer de industrie? Ruim voor mijn tijd de zuivelfabriek (nr. 142). In 1916 werd de coöperatie opgericht. Op internet kun je over de Heemkunde Lattrop-Breklenkamp kun je het volgende lezen 'In de fabriek werd van de melk, kaas en boter gemaakt, anders niet. We kregen twee en een halve cent per liter, maar de ondermelk kregen we terug. Die werd als veevoer gebruikt' uit de Onderschoer 1987.’

' Je had in die tijd nog veel van die modderwegen, waar een melkrijder bij langdurig nat weer niet meer over kon. Een aan zo'n weg liggende boer moest de melk dan wat verder brengen, anders bleef ze staan. Zo'n boer was dan wel eens "hellig" en niet meer te genieten. Als bestuurslid moest je er dan op af om met de boer te praten en de zaak te sussen.' 

Ondertussen zag ik zelfs op Facebook al de oproep voorbijkomen of er geruild kan worden. Maar dat de plaatjes ook in de brievenbus gestopt mogen worden.

Dubbel: 36, 55, 56 2x, .......

Ruilen voor: 

2, 5, 7, 8, 14, 15, 178, 182, 184, 185, 188, 192, ......, 269,

Maar wil je gewoon van die stickers af, gooi ze maar bij mij in de bus. THX

Ik voorzie een ruilbeurs waar we coronaproof plaatsjes ruilen. En omdat men daar bang was voor een stormloop heeft de Plus in Holten al een goede oplossing voor ontbrekende plaatjes bedacht. Dus, geen paniek of stress. We hoeven niet met elkaar op de vuist om de laatste plaatjes. Er dreigen (nog) geen tekorten. Ik denk dat het met de Denekampse verzamelaars allemaal goed komt!


Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_1521
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #verzamelalbum https://www.facebook.com/plusjantersteege

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje