Idee Communicatie

Column

Column: Maaien, nu nog ff niet


Column: Maaien, nu nog ff niet

En zo ben ik op de zondag ons gazon aan het maaien omdat ik de afgelopen week knettertje druk was. Maar het gras in de wei is zo lang dat ik Finn iedere keer kwijt ben. Ik heb geen idee waar hij is omdat hij gewoonweg verdwijnt in het lange gras. Hij zit continu met zijn snufferd door het gras over de grond te snuffelen op zoek naar…muisjes, insecten…geen idee.

Vanochtend was hij aan het spelen met een hommel, zwart van kleur met gele, oranje en witte strepen op het lichaam. Om even later binnen te komen rennen en met zijn tong al slikkerend langs zijn poot te gaan. Als hommels zich bedreigd voelen gaan ze namelijk steken met hun angel. Jaren geleden liep ik ook met blote voeten in de tuin en ben ook gestoken door een hommel. Ik kan je vertellen dat dat even flink pijn doet. Maar gelukkig was de pijn bij mij, maar ook bij Finn snel weer over.

‘Sinds we Finn hebben heb je alleen aandacht voor hem’, verwijten mijn kinderen me. ‘Ik kom op de allerlaatste plaats’, piept Luc regelmatig. ‘Waarom schrijf je alleen over je eigen gezin’, roept mijn zwager ‘erg egoïstisch, schrijf eens een keertje over ons!’.

Nou goed dan! Afgelopen weken stond in het teken van de meivakantie, verjaardagen, Moederdag en Hemelvaart. Want hoe vier je dan verjaardagen in de coronatijd? En wat doe je dan als je schoonzusje 50 jaar wordt. Dus er werd besloten een mooi spandoek in de tuin te zetten en toch gezellig samen een borrel te drinken op dit heuglijke feit. Natuurlijk zijn we bij de moeders op bezoek geweest. Ze zijn immers al gevaccineerd. En…het wat mooi weer dus de ‘feestjes’ vonden buiten plaats.

Voor ‘de Hemelse dag’ in Beuningen zouden er allerlei activiteiten plaatsvinden rondom Hemelvaart maar deze konden in minimale vorm doorgaan. Alle 80+’ers hebben een verrassingspakket ontvangen. Volgens mij waren ze vooral blij met het bezoekje van de bezorgers. Een gezellig contactmomentje. En dan de pakketjes voor de jongeren van de KPJ. Zij deelden enthousiast volkomen coronaproof de cadeautjes uit. Last but not least de wandel- en fietsroutes. Dankzij de minimale communicatie hierover en ook de dubieuze weersvoorspellingen voor die dag was de deelname niet erg groot. Desondanks heeft iedereen genoten.

Veel mensen waren met Hemelvaart dankzij het mooie weer op pad. Met recht een ‘Hemelse dag’! En dat maaien? Ach, binnenkort komen er vast en zeker wel weer enkele mooie zonnige dagen achter elkaar. Zodat we hopelijk ‘droog’ kunnen inkuilen.

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_2021
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers


Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje