Idee Communicatie

Column

Column: Tweedehands bh’s


Column: Tweedehands bh’s

Maar de la lag al lange tijd vol met heeel veel hemdjes. En dus bh’s die niemand draagt. En die moest uitgezocht worden en zo ontstond een hilarische discussie over tweedehands bh’s en dat dit vreselijk is om gedragen bh’s opnieuw te dragen. ‘Of kun je ze nog gebruiken als kniestuk bij het straten’ vraag ik aan Luc? ‘Hee’, zegt Luc, die bh'tjes kunnen nog wel door naar onze nichtjes. 'Heb je wel meegekregen waar de discussie over ging?’, vraag ik hem.

De wasmachine deed het laatst niet ‘goed’ meer. ‘Iets met de temperatuur’. Toen de witgoed reparateur kwam ontdekten we al snel het probleem. Te veel wasgoed tegelijkertijd in de wasmachine. En te vaak het snelle programma. ‘Regelmatig met een lege was trommel op 90 graden wassen mevrouw’. Shit, een extra wasmachine zou niet overbodig zijn. Iedere dag 7 schone onderbroeken, 2 tot 3x in de week 5x sportkleding. Iedere dag ca. 5 shirts, 10 (waarom gebruiken ze zoveel handdoeken?) handdoeken. Om de week alle dekbedovertrekken en iedereen heeft een tweepersoonsbed. En ga zo maar door.

Dan moet je momenteel de kapstok zien. Gelukkig hebben we er drie. Iedereen heeft er minimaal 2 jassen hangen. Een zomer- en een winterjas. En dan nog het schoenenrekje. Ook minimaal 2 paar schoenen. We hebben (hoera 😊 ) 2 schoenenrekjes. Dan zal ik jullie helemaal niet vertellen hoeveel voedselpakketten er iedere dag doorgaan. Het bezoekje aan de supermarkt of kaasboer 4x 1 kilo jong belegen plat stuk (3x geseald). Ranja, yoghurt en vla en eieren. De hoeveelheid melk er uit de tank gehaald wordt voor, van alles er nog wat.

Beneden op de plank boven de wasmachine liggen soms wel 7 sportbroeken, meer dan 10 shirts en heel veel sportsokken. En dan vraag ik de dames dit uit te sorteren en dan is vaak het antwoord ‘maar morgen moeten we toch weer trainen!' Boven liggen stapels truien, spijkerbroeken en de rest op een kast. En ik heb uiteindelijk geen idee meer welke broek van wie is. Tja, de kleding van Naud is niet zo moeilijk maar de dames ruilen ook regelmatig kledingstukken uit. En... als klapper op de vuurpijl doen ze ook weleens de truien van Naud aan.

En of ik dan blij ben wanneer ik een momentje alleen thuis ben? Ja, echt wel. Vroeger zei ik altijd na de vakantie 'Ik hang de vlag uit'! We genieten volop van alle pubers en denken dat het allemaal goed komt. Ondanks de hoeveelheid wasgoed, voedsel en de nodige hilariteit.

Welkom in het dagelijkse leven van een groot gezin.

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkellandvisie_1621
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje