Idee Communicatie

Columns

Column: 'T krult erof'

Column: 'T krult erof'

'Jemig, hij kan het bot echt vasthouden, zeggen de meiden verrast. Ze hebben een bot van wel 30 cm breed gekocht voor Finn, de hond. 'Zou het echt zijn?' vragen ze zich ook af. Natuurlijk is het bot echt. En Finn is er reuzeblij mee. 'T krult erof', zegt opa Frans. Wat bedoelt hij daar precies mee?', vraag ik even later aan Luc. 'Dat de keutel er straks in stukjes uit komt', vertelt hij.

Lees verder →
Column: Gevaccineerd!

Column: Gevaccineerd!

Dolblij zijn we wanneer 1969 en 1971 ook aan de beurt zijn om zich te laten vaccineren. Via de site krijg ik een drietal voorstellen waarvan er eentje binnen 2 weken in Oldenzaal is. Luc krijgt eerst mogelijkheden in Hengelo, Bentelo, Hardenberg. Maar uiteindelijk ook in Oldenzaal. Niet één maar twee keer vaccineren. Maar dat geeft niks! Wij zijn blij dat we aan de beurt zijn.

Lees verder →
Reisverhaal op reisreport: Ootmarsum, hét kunststadje om verliefd op te worden

Reisverhaal op reisreport: Ootmarsum, hét kunststadje om verliefd op te worden

Eigenlijk moet je, wanneer je Ootmarsum binnenwandelt, eerst een bankje of een terrasje zoeken om al die indrukken op je te laten inwerken. Er is zoveel te zien. Een stad vol verhalen. De meridiaan die midden door het stadje loopt, het levensgrote beeldhouwwerk van de Poaskearls, acht mannen in jassen met hoeden en last but nog least de leuke winkeltjes en boetiekjes.

Lees verder →
Column: Sprintende ree

Column: Sprintende ree

Ik zat weer zo nodig op mijn telefoon te koekeloeren tijdens mijn hardlooprondje dus ik zie te laat dat die ree daar in de wei staat. En nog net het bos inspringt. Als je enigszins moeite doet zie je ze overal. ‘Kijk, een ree’, zeg ik tegen een mede-cursist tijdens een wandeling rondom prachtig Wageningen. ‘Nee, joh, zegt hij ‘dat is een haas’. En we lopen weer verder maar ik denk ‘nou, volgens mij bedriegen mijn ogen me niet’. En even later zegt iemand anders die ook meewandelt ‘Kijk, hebben jullie dat wel gezien?’ En dat is ook wat bestuurders moeten doen. Goed kijken en luisteren. En ogen en oren open voor een ander.

Lees verder →
Column in vakblad Boerderij: angstaanjagende ontmoeting

Column in vakblad Boerderij: angstaanjagende ontmoeting

We gebruiken onze quarantaineperiode om het aangelijnd wandelen met de hond te verbeteren. ‘‘Ik geef het cijfer twee aan het begin van de wandeling, en een vijf aan het eind”, vertelt dochter Famke wanneer ze met haar zusjes en de aangelijnde boerderijhond Finn terugkomen van een wandeling. Vanwege de corona van onze oudste zoon zitten wij met het gehele gezin in quarantaine. Balen, maar eindelijk is er tijd om te netflixen, gewoon aan het werk te gaan én om heerlijk met Finn te wandelen. “Dat aangelijnd wandelen gaan we iedere dag doen, en dan zul je zien dat het steeds beter gaat”, zegt Famke.

Lees verder →
Column: Yes…eindelijk is het zover

Column: Yes…eindelijk is het zover

De ‘gras-inkuil-datum’ is gepland, maar op vrijdag is er toch enige twijfel bij Luc. ‘Tja, misschien is het toch te nat, dus misschien ga ik het nog wel verplaatsen’. We kunnen bijna niet meer over de grasmat heen kijken. Op sommige plekken is het gras zelfs gaan liggen. Hond Finn gaat er van schrik niet meer in.

Lees verder →
Column: 10.000 liter vet en eiwit koe

Column: 10.000 liter vet en eiwit koe

‘Ik had er eigenlijk allang een column over verwacht’, zegt Theo van CRV wanneer hij me belt. ‘Ja, snap ik’, vertel ik hem, ‘maar eigenlijk wil ik erover schrijven wanneer we het feestje houden!’ Na het leuke telefoongesprek heroverweeg ik mijn beslissing en besluit er alvast ietsjes over te schrijven. We hebben een 10.000 kg vet & eiwit koe en ze heeft inmiddels al meer dan 120.000 liter melk gegeven. En dat is best bijzonder. En daar zijn we dan ook echt wel trots op. En behoorlijk dankbaar voor.

Lees verder →
Column: Maaien, nu nog ff niet

Column: Maaien, nu nog ff niet

Zullen we maaien? Of toch niet. Maaistress heerst hier in huis niet maar het houdt ons wel bezig. Wanneer is het een geschikt moment? Wanneer het gras lang genoeg is, de grond droog genoeg is om op te rijden zonder sporen achter te laten en wanneer het niet regent. En dat laatste hebben geen invloed op. Overigens hebben we op heel veel zaken geen invloed en daar moeten we blij van zijn.

Lees verder →
Column in vakblad de Boerderij: De koeien gaan naar buiten

Column in vakblad de Boerderij: De koeien gaan naar buiten

‘Nee, ik was zelf met een boer getrouwd en zoveel als vroeger de koeien buiten stonden, dat is nu niet meer’, vertelt mijn fitcoach. Ik probeer dan nog vol overtuiging te zeggen ‘Misschien kijk je op de verkeerde plekjes?’ ‘Nee, echt niet’, constateert ze ‘ik kom echt overal’. Om vervolgens te vertellen over de wandeling die ze 3x daags door een nabijgelegen stadspark doen. Waar honden aangelijnd of zelfs niet eens op elk pad gewenst zijn. Een park dus waar je mag recreëren en absoluut geen enkele koe tegenkomt.

Lees verder →
Column: Hoera, de koeien gaan naar buiten

Column: Hoera, de koeien gaan naar buiten

‘Maandag dan...? Dan loat wie ze los!’ Neef Tom heeft toegezegd om er ook te zijn en omdat het meivakantie is hebben we genoeg ‘vrouwvolk’ om even te helpen. Het spektakel om de eerste koeien naar buiten te zien gaan wil natuurlijk niemand missen. Net als vorig jaar schroeven we het hek van de beweidingspoort pas later voor de deur. Omdat een week eerder Tom en Naud de wei al gecontroleerd en dichtgemaakt hebben en er getest is of het stroomapparaat werkte, is het nu eigenlijk alleen maar de staldeur openen.

Lees verder →
Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje