Idee Communicatie

Columns

Column in vakblad Boerderij: Wees gewaarschuwd!

Column in vakblad Boerderij: Wees gewaarschuwd!

‘Ik dacht dat ik laatst de kleine bonte specht zag’ vertelt Luc me. ‘Sssst….niet doorvertellen, zeg ik, ‘straks komen er extra maatregelen of worden er vanwege deze beschermde soort, extra natura2000 gebieden aangewezen.’ In de krant is er al even sprake van geweest en echt niemand zit daarop te wachten. Als ik op een stralende dinsdagochtend in de tuin aan het werk ben, hoor ik iets tikken.

Lees verder →

Column: Finnie, Finneke, Finn

Onze dierenartsassistente is knettergek met Finn en gaat regelmatig op de buik op de grond liggen, met Finn de hond zittend boven op haar. 'Zoek een vriendje!’, zegt Luc. ‘Maar hoe dan?’, wanhoopt Famke. Dan maar verder knuffelen met onze pup van een half jaar. Finn is gek op Famke. Finnie wordt door Famke soms als een baby rondgedragen. ‘Ga even met papa knuffelen', zegt ze en houdt de kop van Finn dicht bij het oor van Luc. ‘Ga weg', roept Luc, ‘niet met de hond op tafel’. ‘Hij zit toch niet op tafel’, antwoordt Famke. Geïrriteerd staat Luc op.

Lees verder →

Column: Mollenstreken

'Als ze groot zijn moeten ze opstappen. Net zoals hier in huis', vertelt Luc. Waarop Mayke glimlachend antwoord 'Okay, ga ik volgend jaar wel op kamers'. Iedere keer weer zijn de molshopen een probleem. Ons ‘Hoofd mollenvanger’ komt niet meer zo vaak dus moeten we er zelf achteraan. En zo komt het dat Luc toch regelmatig een rondje doet langs de ‘mollenstappen’. ‘3 x per dag langslopen en kijken of er iets inzit en opzetten', vertelt opa Frans (Hoofd mollenvanger) tijdens de koffie wanneer Luc zijn rondje aan het doen is.

Lees verder →

Column: Hét jaar

‘Ik wacht wel even’ zegt de jonge chauffeur vrolijk wanneer ik probeer Finn te roepen maar hij enthousiast op de auto afloopt. ‘De beste wensen’, zegt de kalverophaler vrolijk. ‘Wat zeg je?’ vraag ik. ‘De beste wensen nog’, herhaalt hij. ‘Jij natuurlijk ook’, zeg ik. Als ik even later vraag hoe hij oud en nieuw heeft gevierd vertelt hij dat ze zich keurig aan de regels gehouden hebben. De vriendengroep hebben ze opgesplitst in twee groepen. ‘Voorgaande jaren gingen we altijd naar een feesttent waar carbid geschoten werd. We gingen natuurlijk niet voor het ‘knappen’ maar voor de gezelligheid’! Maar helaas net zoals zovele activiteiten kon dit ook niet doorgaan.

Lees verder →
Column in vakblad Boerderij: Survival of the fittest

Column in vakblad Boerderij: Survival of the fittest

Springend over modderpoelen, me vasthoudend aan laaghangende takken glibber ik door het prachtige landschap van Noord-Oost Twente. Het is nat op de bospaadjes maar dat weerhoudt me niet, om juist voor deze smalle glibberige wandelpaadjes te kiezen, om over te gaan hardlopen. Ik hou niet van asfalt alhoewel ik dit keer beter de veilige weg had kunnen pakken, bedenk ik me, wanneer ik wegzak in een pad dat meer weg heeft van een karrenspoor en zo modderig is dat ik tot mijn enkels in de ‘drek’ sta. 'Dat ziet er goed uit', zegt een mannelijke wandelaar tegen me. ' Moet je nog ver? '

Lees verder →

Column: Het waren fantastische dagen

‘Mam, de laatste zondag als 49-jarige’, zegt Marieke. Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Mijn moeder werd 50 in 1990. Tien Sara’s hadden we geregeld. Twee tantes zaten op 16 februari 1990 te blauwbekken in de tuin. Het was koud, heel erg koud. En nu is het mijn beurt. En is dat erg? Nee joh. Het is toch gewoonweg fantastisch dat je die leeftijd mag bereiken. Tuurlijk is een lockdown raar. Maar ondanks alle festiviteiten die niet doorgaan gaat het leven door. Worden we wel ouder. Gaan de seizoenen door en duurt het nog 2 maanden en dan zitten we al 1 jaar met het ‘C- virus'. Eigenlijk kunnen we het beter het 'Kvirus' noemen.

Lees verder →
Column in Vakblad Boerderij: Ma Flodder

Column in Vakblad Boerderij: Ma Flodder

Werkkleding 'Ga je ergens naar toe of zo? Je ziet er zo keurig uit’, vraagt Luc weleens. Kleding die nog fijn is om te dragen maar niet meer voor 'netjes' kan, doe ik aan in de koeienstal. Gewoonweg een kledingsetje dat gedegradeerd of gepromoveerd is (‘t is net hoe je het ziet) tot werkkleding. Verwacht me niet met kleurige jurken in de stal maar een rokje van tricot kan prima in de stal. Zie je het al voor je? Met laarzen er onder? Geen gezicht. Soms voel ik me net ma Flodder.

Lees verder →
Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje